
SINAVA
HAZIRLIK
Eksik konuları tamamlamak, sorularla pekiştirmek, öğrencinin karşılaştığı durumlarda ona destek olmak, yapamadığı soruları neden yapamadığını göstermek ve farklı bakış açıları kazandırmak, zamanın farkındalığını ve değerli olduğunu hissettirmek, hiçbir şey için geç olmadığını algılatmak. Test çözme teknikleri ile süre kazandırmak, sınav stratejisi göstermek ve birçok konuda yardımcı olmaktır.
Sınav dönemindeki öğrencilerle yapılan tamamen akademik başarıya yönelik bir çalışmadır. Öğrencinin durumuna göre bir yol haritası çizilerek eksik olduğu konuların tamamlanması, testler çözerek pekiştirilmesi hedeflenir. Tüm bunların yanında öğrenciler mentörlerimizden program yapmayı, test çözme taktikleri ve usullerini, paragraf çözme tekniklerini gibi sınava hazırlanma ve sınav esnasındaki durumlarla ilgili daha birçok şey öğrenme imkanına da sahip olur.
Kısaca Göz Atalım

Ba şarı bilgiden gelir, bilgi ise bol okumayla elde edilir. Konu çalışmaları başarının en temel adımıdır. Yakın zamanda elde ettiğimiz tecrübelerimizi aktararak konuların en kritik noktalarına değinerek çalışmaktayız.

Bilgi teoriktir, pratik ise bundan bambaşka bir dünyadır. Bildiklerimizi uygulamaya nasıl geçireceğimizi öğrenmek ise başarının kapısını açan anahtardır. Tecrübelerimizi aktarırken, örnek sorular ve en pratik çözümler üzerinden ilerlemekteyiz.

Araştırma sonuçlarına göre, bilgi belirli aralıklarla tekrar edilmez ise %30 luk kısmı zihinde kalır. Başarı ise düzenli olarak bilgilerimizi gözden geçirmekle olgunlaşır. Öğrendiklerimizi belirli periyotlarla tekrar ederek başarıya artık daha yakınız.

Her zaman bir ayrıntı, gözden kaçan nokta veya unutulan bilgi vardır. Testler ise bu noktaları bulmamız ve bilgi düzeyimizi, süre kullanımımızı test eden bir argümandır. Eksiklerin tespiti hatta bir sonraki stratejimizi belirleyen de yine testlerdir. Bolca kaliteli soru içerisinde, çözemediklerimizin nedenlerini öğrenmedikçe başarıya ulaşmak mümkün değildir.

Sınav hedefe ulaşılacak son noktadır. Sınav anını bolca yaşamamız ve tecrübelenmemiz gerekir. Denemeler ise son çıkıştır. Eksiklerimizin ve faydalanılamayan stratejilerimizin en bariz göründüğü noktadır. Ne kadar erken denemelere başlarsak eksiklerimizi gidermek için o kadar zaman kazanılmış olunur.

Sınav hazırlığı yoğun ve stresli bir maratondur. Beynimizi hep bir noktada yorarak performansını düşürmek istemeyiz. Zihnimizi ve düşüncelerimizi her gün düzenli olarak farklı dünyalara çekerek rahatlatmamız gerekir. Kitap okumak anlama muhakemesini geliştirirken, rahatlatır. Bu yoğun dönemde kitap okumak zaman kaybettirmez, bilakis beyni dinlendirebilecek bir aktivitedir.

Sınavda süre arttırmak, yapamadığımız sorulara geri dönmemize olanak sağlar. Psikolojik olarak ise stresi azaltır ve daha sağlıklı algılama alanı açar. Stressiz bir sınavla stresli bir sınav arasında ortalama 20 net fark vardır. Eğer erken zamanda süre kullanımını öğrenmez isek büyük bir yükle sınava gireriz. Bu yükü yük olmaktan beraber çıkartalım.

Hayat muazzam bir düzen ve programla ilerlemektedir. Düzensizlikle bir başarı elde edemeyiz. Düzen ve program bizleri başarıya taşıyacak disiplini oluşturur. Hedefle ilgili program hazırlama ve yakın zamanda edinilen bilgileri aktarma ve yararlı olabilme çabasındayız. BİLGİLER PAYLAŞILDIKÇA DEĞER KAZANIR